Közlekedés és biztonság

A Széchenyi utca útburkolatának megújítása

Budafok Széchenyi utcát érintően Budafok
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Széchenyi utca útburkolatának megújítása című javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a probléma megoldása nem önkormányzati hatáskörbe tartozik, ezért a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. Mindazonáltal javaslatát fontosnak tartjuk és továbbítjuk az illetékes fővárosi hatóságnak. A BRK első és második szavazási körének lezárulta után a fővárosi illetékességű projektekről szimpátiaszavazást szervezünk, melynek eredményét eljuttatjuk a döntéshozókhoz, ezzel is alátámasztva a javaslatok lakossági támogatottságát. Ezen szavazás részleteiről a későbbiekben tájékoztatjuk.

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Ismert, hogy a személygépkocsik száma (is) robbanásszerűen emelkedett kerületünkben, s ez az oka, hogy a gépjárművezetők csúcsidőszakban hatványozottan használják a Széchenyi utcát menekülő útnak, egérútnak. Úgy tudjuk, hogy a Széchenyi utca, bár itt buszközlekedés is van, azaz a közösségi buszközlekedésünk egyik fontos útvonala, a kerületünk kompetenciájába tartozik, ami betorkollik a Háros utcába. A járművek, beleértve ebbe a nagy tömegű autóbuszokat is, a Széchenyi utca szilárd útburkolatának állagát jelentősen rontották, a „foltonkénti” újra és újra aszfaltozás, az évek óta történő kátyúzás már nem jelent tisztességes, megnyugtató, ha úgy tetszik, európai megoldást. A Széchenyi-Gyűszű utcák útkereszteződésében pl., szembejövő forgalom esetén, csak a jármű felfüggesztő rendszerének "kemény igénybevételével", azaz kátyúba hajtással lehet tovább haladni. A Széchenyi utca más szakaszain viszont a szembe hajtó busz elengedése lehetetlenül el épp' a rossz útborkolat miatt. Az útfelület teljes megújításával az átmenő forgalom nyilván nem csökkenne, amit viszont más forgalomtechnikai megoldások bevezetésével volna szükséges ellensúlyozni.