Környezet

A jövőnk fái

A kerület egy nagyobb vagy több kisebb zöld közterületén Budafok

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Jövőnk fáiról szóló javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk: a javaslatban szereplő ötlet kiváló, sokat foglalkoztunk hasonló ötlettel az elmúlt években. Sajnos nincsen olyan egybefüggő, szabad terület, ahová ilyen mértékű fásítást meg tudnánk valósítani. 

 

A célt viszont nagyon fontosnak tartjuk. Az elmúlt pár évben 2000 új fát ültettünk el és az idén létrehozandó Zöld Irodánk egyik kiemelt feladata lesz, hogy a lakosság azon igényeit, amik nem egyszerűen fák pótlásáról, hanem azok koncepciózus ültetéséről szólnak, megszervezze. A program elindultáig szíves türelmét kérjük!

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Ez a környezetvédelmi célú projekt a faültetési akciók sorába tartozik. Olyan jövőbe mutató közösségi program, amely összefogná a kerület fiataljait, emléket állítana nemes törekvésüknek, erősítené az együvé tartozás élményét, a lakóhelyhez való ragaszkodás fontosságát. A faültetési programhoz a kerület oktatási intézményei önkéntesen csatlakozhatnak valamely környezetvédelmi programjuk keretében. Az Önkormányzat által kijelölt területen minden évben elültethetnek egy fát vagy bokrot például a klíma- és környezetvédelmi témahét idején, de lehet a faültetés a végzős diákok ballagási ceremóniájának a része is (a környezetet szennyező és állatok pusztulását okozó héliumos lufik elengedése helyett). A pályázat keretében az Önkormányzattól szeretnénk kérni a projekt megvalósítására alkalmas területet, egy beültetési látványtervet, koncepciót, valamint azt, hogy az elültetett fák mellett egy kis tábla őrizhesse annak emlékét, hogy kik és mikor ültették. Javaslat, hogy a programhoz csatlakozó intézmények vállalják az elültetendő facsemeték beszerzését, valamint a növények utógondozásában való részvételt. Tegyünk együtt a gyerekekkel a tisztább levegőért, a zöldebb lakóhelyünkért! /Az ötlet kidolgozója: Rákosné Varga Edit/