Közlekedés és biztonság

A Háros-Széchenyi-Húr utcák (1.), illetve a Jókai-Művelődés-Húr utcák (2.) kereszteződései közlekedésbiztonsági felülvizsgálata

A Háros-Széchenyi-Húr utcák (1.), illetve a Jókai-Művelődés-Húr utcák (2.) kereszteződései Budatétény
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Háros-Széchenyi-Húr utcák, illetve a Jókai-Művelődés-Húr utcákról szóló javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk a következőkről: A felvetés sajnos nem önkormányzati hatáskör, így nem tudjuk szavazásra bocsátani. A Budapest Közút Zrt. gyalogos átkelőhelyet épít a Jókai Mór utcai – Művelődés utcai csomópontban. Középszigetet alakítanak ki, szegélykorrekciót végeznek a Húr utcai oldalon, valamint kihajtót nyitnak a Művelődés utca irányába. 

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

Ezekben az útkereszteződésben rendszeresek a gépjármű balesetek. 1. Ok: Ugrásszerűen megnőtt a Háros utca (személygépjármű és busz) ugyanakkor a betorkolló Húr utca (személygépjármű), és a szintén betorkolló Széchenyi utca (személygépjármű, busz) átmenő forgalma. A Háros utcán – azaz a főútvonalon - közlekedő gépjárművek miatt, emberi időn belül nem lehet tovább haladni a Húr, illetve a Széchenyi utca felé. A személygépkocsik „átsliccolnak” a Háros utcán közlekedő gépjárművek között, s az vagy sikerül, vagy nem. Mindez akadályozza a Széchenyi utcai közösségi autóbusz közlekedést is. A gyalogosok, ugyanitt, alig-alig tudják igénybe venni átkelésre az útkereszteződést, a sűrű forgalom miatt. 2. Ok: Nagy részt itt is igaz, mint ami az 1. pontban rögzítésre került. A helyzetet bonyolítja, hogy a Jókai út-Művelődés utca sarkán egy pékség, és egy Nemzeti Dohánybolt működik, s csúcsidőszakban az itt található parkolóból kihajtani, és pl. a Húr utca felé áthaladni igen veszélyes. A Húr utcából balra, a Jókai útra történő kikanyarodás már-már lehetetlen, a járművezetőt a szemközti pékségi parkolóból, és a Művelődés utcából kihajtó gépjárművek könnyen megtéveszthetik. A felülvizsgálat célja annak megállapítása volna, hogy az útkereszteződésekben milyen forgalomtechnikai átalakításokra (pl. időintervallumos közlekedési lámpa, gyalogátkelőhely, stb.), és beruházásokra volna szükség ahhoz, hogy a balesetveszélyt a lehető legminimálisabbra lehessen csökkenteni.