Közlekedés és biztonság

40 tonna mínusz

Kékbegy utca és környéke Budafok
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A 40 tonna mínusz c. javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk a következőkről: A forgalomtechnikával kapcsolatos javaslatok nem önkormányzati hatáskörbe tartoznak, hanem fővárosi hatáskörbe. Így a felvetést sajnos nem tudjuk szavazásra bocsátani. 

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

20 éve lakom a kerültben, szüleim a Kékbegy utcába építkeztek. Emlékszem, mikor általános iskolás voltam, húgommal és barátnőinkkel az utcában szaladgáltunk, rollereztünk, kutyát sétáltattunk, cigánykerekeztünk. Azóta felépült a Cankó téren a lakópark, és több ingatlan is a környéken, ahol azóta nagyon sok pici baba született. A szomszédságomban az összes háznál van 2-3 kisgyerek. Ők már nem tehetik meg azt, amit én kiskoromban a megnövekedett forgalom miatt. Iszonyú mennyiségű személyautó közlekedik az utcában, a 30-as sebességkorlátozást be nem tartva és mindennek fejében az elmúlt pár évben valamiért ezen az utcán keresztül közlekednek a 40 tonnás kamionok is. Kidöntve a közlekedési táblákat, tönkretéve az aszfaltot és elfoglalva a szűk 2 sávot. Szeretném, ha a családi házas kis utcák pihenőövezetnek lennének nyilvánítva és csak az ott lakók közlekedhetnének, de legalábbis a 40 tonnás kamionoknak semmi keresnivalójuk itt. Továbbá a Cankó térből nagyon szép parkosított játszóteret lehetne kialakítani, jelenleg csak egy susnyás az egész.