Közlekedés és biztonság

30-as övezet nyugalma

Rózsavölgy - Jobbágy, HOnfoglalás, Korompia u. körfogó és környéke Budafok
default image

Nem szavazható

Tisztelt Pályázó!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt véleményével és javaslatát eljuttatta hozzánk a Budafoki Részvételi Költségvetés (BRK) keretében. 

 

A Forgalomcsillapító küszöbökkel kapcsolatos javaslatát megvizsgáltuk és ezzel kapcsolatban tájékoztatjuk, a javaslatban megjelölt fekvőrendőrök megterveztetése időigényes feladat, amely túlmutat a BRK által meghatározott időkorláton, hiszen a forgalomcsillapító kihelyezéséhez a közeli lakók írásos beleegyezését szükséges kérni. Ezért a felvetést nem tudjuk szavazásra bocsátani. Igényüket továbbítottuk a hivatal illetékes, Városüzemeltetési irodája felé, hogy rögzítsék azt. 

 

Ne feledje, szavazási lehetőségével továbbra is élhet, szavazatával tíz különböző kerületi javaslatot támogathat. Szavazni a honlapunkon keresztül van lehetőség 2020. január 31. és február 29. között. Szavazata online szabadon változtatható, ameddig nem véglegesíti azokat a “Megerősítés” gomb megnyomásával. 

 

A program további részleteiért ne felejtse el követni Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

 

Köszönettel,

Budafok-Tétény Önkormányzata

A terület forgalma több szempontból megnőtt: fogászat, családi napközi és kisbolt is létesült a közelben illetve sokan a Jobbágy utcán levágva közelítik meg Budafokot. Egyre súlyosabb problémák: Csak az utca elején van fekvőrendőr,így a 30-as övezetben 60-80-al is szoktak közlekedni, jobb kézszabályt figyelmen kívül hagyják , az út szélén egyre sűrűbben álló autók (főként a szolgáltató helyek vagy a kis híd közelében) akadályozzák a 2 oldalú közlekedést, beláthatatlan némely kanyar még gyalogosan is. A villanyóraszekrénynél nincs járda, így a Jobbágy utcába igyekvők az úton kell menjenek, sok esetben szembe nagy sebességgel jönnek lefelé. Félő továbbá, hogy a Péterhegyi lakópark átadásával ez a fajta forgalom megnő majd és életveszélyes helyzetek alakulnak ki., a Jobbágy - Honfoglalás úton. Sok idős és kisgyerekes lakik a környéken. Javaslat: Fekvőrendőrök kiépítése bizonyos méterenként ( a keresztutcák előtt a legcélszeűbb a Péterhegyi út felől nézve lefelé ) főként a Jobbágy u.-ban, és a 3-as kereszteződésbe behajtás előtti részeken. ( Honfoglalás, Korompai Jobbágy ) . Közvilágítás megerősítése ebben a kereszteződésben. Az utcákban több helyen 30-as táblák kihelyezése. Nekünk már az is nagy szó, hacsak egy része valósul meg a projektnek. Köszönettel: Révész Anna